Zenészek


2012

Ha szeretne többet megtudni a 20. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál fellépőiről, kattintson a bal oldalon szereplő nevekre!

 

Tommy Katona és a Full Blast
Beatback
Glenn Hughes
Bese Dóra És Barátai
Deák Bill Blues Band
Elvis Live
Felkai Jam
Ferenczi György & Rackajam
Garda Zsuzsa & Benkő Zsolt
Johnny Spence & Doctor´S Order
Keith Richards Rock ´N´ Roll Cirkusz
Ken Hensley & Live Fire
Kézdy Luca
Miller-Gárdai Viktória
Red Wine Serenaders
Rick Wakeman & The English Rock Ensemble
Sturcz András
Szekszárd-Paks Jazz Orchestra
Takáts Tamás Blues Band
The Roulettes
Tom Stormy Trio
Tóth Viktor & Bird Food Market
Tóth Viktor Trió
Tűzkerék XT
Little G. Weevil
Muddy Shoes
Palermo Boogie Gang
K3
Tom White
Overnighters
Jambalaya
T. Rogers

TOMMY KATONA és a Full Blast

A jelenleg Texasban élő Tomi először 9 évesen állt a Gastroblues Fesztivál színpadán 1994-ben. Ez egyben élete első nagy és jelentős fellépése volt. Legnagyobb példaképe édesapja mellett azóta is Stevie Ray Vaughan, aki hatalmas hatással volt rá élete során. 2006-ban készítette el első saját lemezét „Let Your Fingers Bleed” (Hadd vérezzenek az ujjak) címmel. Ezt követően 2007-ben nagysikerű koncertet adott a Gastroblues Fesztiválon, a Puistoblues fesztiválon Finnországban és a Pordenone Blues fesztiválon Olaszországban. 2007. október 3-án Dallasba utazott és azóta ott él. Egy Stevie Ray Vaughan tribute zenekar, a „Vooodoo Blue” frontembereként, valamint gitártanárként keresi kenyerét. Emellett számos helyi híres zenésszel játszott együtt, mint Jim Suhler, Alan Haynes, Wes Jeans, Lance Lopez, Christian Brooks, Texas Slim es Tommy Shannon, Stevie Ray egykori basszusgitárosa. A minden évben Dallasban megrendezésre kerülő Stevie Ray Vaughan Ride and Concert állandó fellépője. Tamás idén újra hazalátogat a 20. jubileumi fesztiválra és a magyarországi Full Blast nevű zenekarával ismét színpadra áll. A Full Blast basszusgitárosa Kepes Róbert volt, akinek hirtelen bekövetkezett halála miatt most Tomi régi barátja, zenésztársa Fekete Attila (PMD Blues Band) fogja Robit helyettesíteni és egyben emléket állítani kedves barátjuknak. A zenekar dobosa Mezőfi István „Fifi”. Vendégként közreműködik Tamás édesapja id. Katona Tamás, valamint barátja, lelki testvére Petendi Tamás, a Message To Hendrix és a Happy Bluesday gitárosa. A koncerten elhangzanak a lemezen hallható saját dalok, illetve más feldolgozások Tomi kedvenc előadói közül.

BeatBack

A paksi Beatles rajongókból álló csapatot egy liverpooli zarándokút során megálmodott esemény keltett életre. Az esemény pedig egy nagyszabású Beatles Nap megrendezése lakóhelyükön (Pakson), aminek keretében egy maratoni koncertet adnának kizárólag Beatles számokból. Az álom 2011októberében valóra vált. Intenzív próba időszakot követően egy nagysikerű, négyórás koncertet adtak teltház előtt a Városi Művelődési Központban. A 64 dal válogatásánál koncepció volt a Beatles teljes munkásságának bemutatása (a hamburgi korszaktól kezdve a zenekar feloszlásáig) az összes nagylemezen keresztül. Az eredeti hangzás kedvéért olyan felszereléseket is beszereztek, amilyeneket a „gombafejűek” használtak. A „nagy eseményen” a zenekar kitartó gyűjtőmunkával, egy tekintélyes Beatles relikviákból álló kiállítást is bemutatott, filmvetítésekkel egybekötve. A Beatles zenéje iránt érzett töretlen rajongás és a szaporodó koncertfelkérések száma a folytatásra ösztönözte a fiúkat, akik azóta is fújják: Yeah-Yeah-Yeah

Tagok:
Kántor István - ének, gitár
Kováts Gergely - gitár, billentyű
Kasléder Albert - basszusgitár, vokál
Újvári Dávid - ének, dob

GLENN HUGHES

A „Rock Hangja” (The Voice of Rock) – csak így nevezik az idén 60. életévébe lépő énekes-basszusgitárost. Stevie Wonder kedvenc fehér énekesének nevezte. Hughes neve 1973 nyarán került a köztudatba, amikor a Deep Purple tagja lett David Coverdale mellett. Három DP albumon (Burn, Stormbringer, Come Taste The Band) játszott. Ő képviselte a zenekaron belül a sok vihart kavart soul, funky vonalat. „David Coverdale kétségkívül nagyszerűen tud üvölteni, de a magas fekvésű részekkel nem boldogult. Ekkor kerültem én a képbe. Úgy gondolom, mi voltunk a tökéletes kombináció” – vallotta Hughes. Ha azóta semmi mást nem csinált volna, akkor is ott lenne a rock halhatatlanjai között. 1976-ban a zenekarból történt kilépése után újra alakította korábbi zenekarát, a Trapeze-t. 1977-ben elkészítette funky rockos Play Me Out szólóalbumát. Szinte lehetetlen felsorolni az összes zenekart, projektet és mások által készített szólólemezt, amelyen az évtizedek során szerepelt. Közreműködött a tavaly elhunyt Gary Moore „Run For Cover” albumán (1985). A Black Sabbath gitárosának, Tommy Iommi-nak 1986-os "Seventh Star" szólóalbumán énekesként szerepelt. A KLF Amerikában megaslágerré vált „America: What Time is Love” előadása után kapta a Rock Hangja nevet. Fellépett hazánkban a Depp Purple-ben ugyíancsak megfordult énekes, Joe Lynn Turner társaságában is. 2010-ben tagja lett az új szupergrupp projektnek, a Black Country Communion-nak a sztárgitáros Joe Bonamassa, a Dream Theater billentyűs Derek Sherinian és a néhai Zep-dobos fia, Jason Bonham társaságában.

Bese Dóra és barátai

A paksi akusztikus formáció 2011 januárjában alakult Bese Dóra kezdeményezésével, aki gitárra írt saját dalainak színesítéséhez helyi zenészeket keresett. Elsőként párjával, Kováts Gergellyel alkottak duót, aki slide gitár-játékával és bendzsóval fűszerezi a dalokat. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Májer Dániel, a zenekar kongása, majd kiegészült a csapat vonósokkal is, Pető Viviennel (cselló) és Lengyel Zitával (hegedű, brácsa). Első koncertjüket a dunaszentgyörgyi katolikus templomban adták, majd számos paksi fellépés következett a helyi kulturális rendezvényeken, illetve a tavalyi Gastroblues Fesztivál programját is színesítették helyi zenekarként . Legutóbb Budapesten, az V. országos internetvers fesztiválon mutatkoztak be műsorukkal. A csapat kizárólag Bese Dóra szerzeményeit játssza. Repertoárjukban a magyar és angol nyelvű lírai szerzemények dominálnak csipetnyi blues és country stílussal fűszerezve.

DEÁK BILL BLUES BAND

Deák Bill Gyula a magyar blues élet kiemelkedő alakja. A kőbányai kötődésű énekes a Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte pályáját. Később a Napsugár, a Wanderers és a Lloyd együttes tagja lett. 1979-1985 között a Hobo Blues Band énekese volt, majd szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil, majd a P. Box egykori tagjával. Fellépett az István, a király című rockoperában Torda táltos szerepében. Láthattuk az Itt élned, halnod kell, a János, a vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben. Bill 1987-ben alapította meg saját zenekarát, a Deák Bill Blues Band-et, amellyel rendszeresen járja az országot. Kőbánya díszpolgára, a MAHASZ 2009-ben életműdíjjal tüntette ki. Deák Bill Gyula legutóbbi két albumát a Kormorán együttes tagjainak közreműködésével készítette el. Ez év március 15-én lovagkeresztet kapott.

Diszkográfia:
Rossz vér (Start, 1984);
Mindhalálig blues (Start, 1986);
Bill kapitány blues cirkusza (Varietas Records, 1990 LP, Columbia, 2001 CD);
Bűnön, börtönön bánaton túl (Mega, 1993);
Bort, bluest, békességet! (Columbia, 1999);
Hatvan csapás (Sony Music, 2008);
A király meséi (Sony Music, 2009)

ELVIS LIVE

Az Elvis Live produkció válogatott legénysége Európa első számú Elvis tribute zenekara. Az Ed Philips és a Memphis Patrol zenekar a leghitelesebben és kimagasló színvonalon adja elő Elvis Presley dalait, ráadásul egyedi megjelenéssel, színpadképpel, vadító uniformisban. Az 50-es, 60-as és 70-es évekből válogatott műsorukban hallhatók rockabilly, rock and roll, blues és hawaii dalok is. Szemnek, fülnek, lábnak élvezetes muzsikálásuk mindig nagy sikerre talál a mélyen tisztelt nagyérdeműnél. Ed Philips a leghitelesebb magyarországi Elvis imitátor. 2009-ben - első magyarként - az angliai Blackpoolban megrendezésre került Elvis Presley Európa Bajnokság döntőse, illetve a 2007-ben "Királyválasztás" elnevezéssel megrendezett első magyarországi Elvis Presley imitátorverseny közönségdíjas előadóművésze.

The Memphis Patrol:
Long Tall Sonny - gitár
Tom Stormy - dob
Lizard Firehand - nagybőgő

FELKAI JAM

1994-ben alakultak Felkai Blues Brothers néven. Akkor még Glatz Gábor (jelenleg Back II Black) dobolt és egy időben Szappanos György volt a basszeros. '95-ben Csejtei Tamás (jelenleg Back II Black) került a mélygitáros posztjára. 1998-tól a ritmusrészleg cseréje után a Blues Brothers kultuszfilmre utaló nevet megváltoztatták. A zenekar műsorán Felkai szerzeményei mellett Hendrix, Cream, Gary Moore és Clapton számok szerepelnek sajátos feldolgozásban. A zenekarvezető Felkai Miklós debreceni születésű. A ma is működő Lux együttesben gitározott. 24 évesen bekerült a budapesti Apostol együttesbe, ahol hat évet játszott. 1980-ban a Debrecenből Budapestre költözött Color együttesbe lépett. F.F. Miki néven gitárzenéket készített, majd a Color megszűnése után Su/Color néven alakított zenekart. 1986-ban megszervezte a Gitárpárbaj nevű produkciót. 1988-92 között külföldön vendéglátózott. Hazatérve kezdte szervezni a Felkai Blues Brotherst. Az utóbbi időben a Bergendy Szalon- és Tánczenekarban is játszik. Kalmus József a 70-es években az M7 együttesben, a 80-asban pedig a Nino együttesben énekelt. Ezután ő is külföldön, elsősorban Skandináviában dolgozott vendéglátó zenekarokkal. Kepes Róbert halála után az Edda egykori zenésze, Pető Gábor került a csapatba több éves külföldi zenélés után. Jánky Zsolt Kolozsvárról települt át. 1996-ig Sonia és a Sápadtarcúak nevű formációban játszott. A zenélés mellett dob tanítással foglalkozik.


Tagok:
Felkai Miklós – gitár, ének, vokál
Jánky Zsolt – dob
Kalmus József – szólóének, vokál
Pető Gábor – basszusgitár

Diszkográfia:
F.F. Miki: Magyar Tenger (Hungaropop, 1988) LP
Baby Jazz (Hungaropop, 1990) LP
Felkai Blues Brothers (szerzői kiadás, 1997) maxi CD
Felkai Jam (Magneoton, 1999) CD, MK

FERENCZI GYÖRGY & RACKAJAM

Ferenczi Gyuri 1991-ben alapította meg saját zenekarát Herfli Davidson néven, amelynek zenéje a blues, a soul és funky gyökereiből táplálkozott. Gyuri virtuozitása a különböző hangszereken, zenei nyitottsága, továbbá sajátos humora meghatározó. A Herfli Davidson együttes a Zeneakadémián tartott koncertjéért eMeRTon-díjban részesült. Az együttesben az évek során számtalan muzsikus megfordult. A 2002-es fesztiválra Gyuri és csapata egy Neo-Matyó Show-val érkezett. Ennek a műsornak továbbfejlesztéséből személyi cserék után alakult ki a Racka Jam együttes, amelynek zenei világa egyedülálló. A Hangzó Helikon-sorozat keretébent látott napvilágot 2006-ban Ferenczi „Petőfi” című lemeze, Jutasi Tamás és a Rackajam együttes közreműködésével. Céljuk volt Petőfi Sándor verseinek olyan formában való tolmácsolása, hogy az minél több fiatalhoz jusson el. Ennek eléréséhez egész sereg stílusból építkeztek: Jimi Hendrixtől a magyar népzenéig, a jungle és a drum’n’bass-en keresztül. Ferenczi szerint ha Petőfi ma élne, akkor a rock ’n roll életformát követné. A Petőfi-műsort országszerte bemutatták és tévéfelvétel is készült belőle.

Diszkográfia:
Ferenczi György Live (Hungaroton-Gong, 1992 CD, MK);
Ferenczi György és a Herfli Davidson közös koncertje a Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekarral (Vigadó '95) (Bál-Na, 1995 CD, MK);
Yoó a film? (EMI-Quint, 1996 CD, MK);
Hamvadó cigarettavég (Bál-Na, 1999 CD);
How Mr. Hendrix Met A Hungarian Shaman In The Diatonic Church (Gryllus, 2005 CD);
Csárdafunk (Gryllus, 2005 CD);
Petőfi (Gryllus, 2006 – hangos könyv, CD);
Milyen lárma?! (Gryllus, 2007 CD);
A rackák világa (Gryllus, 2010 – CD és könyv)

GARDA ZSUZSA & BENKŐ ZSOLT

A 2006-ban alakult duó a kedvenceiből válogat dalokat ének és elektromos gitár felállásban, ahol a gitár néha kettős funkcióban szól a technika segítségével. Ettől függetlenül tiszta élő zene: blues, soul, funk, Janis Joplin, Steve Winwood, SRV, Freddy King és mások dalai energiával átitatott előadásban. Zsuzsa az egyik legkiválóbb blues-énekesnőnk, kis termetben nagy szívvel és hatalmas hanggal megáldva. Benkő Zsolt régi ismerős, játszott a Kashmír, a Herfli Davidson és a Virga Negra együttesekben. Saját zenekarai voltak Stuff és Bluesrivers néven, gitározott a nemzetközi Petra Börnerova Band-ben is. Több alkalommal játszott már a Gastroblues Fesztiválon. Ez a formáció két éve már látható, hallható volt fesztiválunkon.

JOHNNY SPENCE & DOCTOR´S ORDER

Az 1998-ban indult Doctor´s Order Finnország egyik legjobb, legkeményebb rock´n´roll triója. A r&r mellett rhythm & blues ízek is fellelhetők zenéjükben. Húzós előadásukkal nagy sikereket arattak hazájukon kívül a szomszédos Svédországban is. 10 éves jubileumi turnéjukat Johnny Spence, az egykori Johnny Kidd & the Pirates együttes korábbi basszusgitárosával, - aki a frontember halála után átvette az énekesi posztot, - bonyolították le. Az együttműködés azóta is tart. 2009-ben megjelent közös albumuk a Full Throttle No Brakes 13 klasszikus rock'n'roll dalt tartalmaz olyan előadók műsorából, mint Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Mungo Jerry, Elvis, Cliff Richard, Chuck Berry, Fats Domino, Johnny Kidd…

Tagok:
Johnny Spence - vocals

KEITH RICHARDS ROCK ´N´ ROLL CIRKUSZ

A formáció 2008-ban, Keith Richards születésnapjának ünneplésére állt össze a Stones (100% Rolling Stones) és az S-Modell zenészeiből. A gárda nem szoros értelemben vett tribute zenekar, hanem Keith és a Rolling Stones zenéjének szélesebb spektrumát igyekszik bemutatni, nem feledkezve a Stones zenei gyökereiről vagy akár az újabb követőkről sem. A cirkusz szó arra utal, hogy a csapat nyitottan működő zenei társulás.

Tagok:
Jókay Árpád (ének, gitár),
Pribil György (gitár),
Szakál Péter (ének),
Kovács Gréta (ének),
Gilián Gábor (dob),
Tóth „Chubby” Csaba (basszusgitár),
Nagy „Liszt” Zsolt (billentyűk),
Both Róbert (gitár)
melléjük gyakran csatlakoznak további vendégek, szájharmonikások, fúvósok…

KEN HENSLEY & Live Fire

Kenneth William David Hensley (sz.: 1945. augusztus 24., Plumstead, Délkelet-London) a Uriah Heep együttesben szerzett hírnevet magának Hammond orgonajátéka és dalszerzői kvalitása miatt. Olyan Heep sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Look At Yourself, a Lady in Black, az Easy Livin´ - néhány cím a sok közül. Egyes szakírók szerint Ken Hensley írta a heavy metal orgonajáték tankönyvét, de ezt természetesen a Deep Purple és Jon Lord rajongói tagadják.

Hensley első hangszere a gitár volt, de amikor The Gods néven megalakította első rock zenekarát, abban Mick Tayloré lett a hathúros. Ebben a korai zenekarban olyan kezdő muzsikusok fordultak meg többek mellett, mint Greg Lake (basszus, később King Crimson, EL&P), Lee Kerslake (dob, később Uriah Heep). Ken 1969/70 táján csatlakozott a Spice nevű csapathoz, amely rövidesen Uriah Heep-re változtatta nevét. Az új zenekar gyorsan sikeres lett és ebben jelentős szerepe volt Hensleynek is. 1980-ban azonban elhagyta a zenekart, zenei nézetkülönbségek miatt. Előbb hazájában alapított saját új együttest, majd átköltözött az Egyesült Államokba. Egy jó évtizedre visszavonult az aktív zenéléstől, és csak a kilencvenes évek közepén aktivizálta magát újra. Előbb 1994-ben From Time To Time címmel kiadatlan felvételeket jelentetett meg, aztán 1999-ben új dalokat komponált a Glimpse Of Glory című lemezre. Közben Spanyol országba költözött, és rendszeresen jelennek meg régi és új felvételei. Közben a régi bandához sem maradt hűtlen, hiszen 2002-ben John Lawtonnal együtt közreműködött a Uriah Heep The Magician’s Birhday Party koncert DVD ezt jén, játszott a zenekar egykori tagjainak 2000. évi összejövetelén, a Heepvention 2008 elnevezésű rajongói találkozóra is elment, hogy Lawtonnal, Lee Kerslake-kel és Paul Newtonnal játsszon ismét. Ken Hensley csak úgy, mint két éve, most is a Live Fire csapattal érkezik fesztiválunkra. www.ken-hensley.com

Kézdy Luca

Kézdy Luca 1980-ban, Győrben született. Zenei és hegedű tanulmányait hét évesen kezdte a győri Liszt Ferenc Állami Zeneiskolában. Elvégzése után várták a győri konzervetóriumban, de úgy döntött, hogy nem lép zenei pályára. A győri Révai Miklós Gimnázium matematika-fizika tagozatos osztályában, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karának esztétika és filozófia szakjain folytatta tanulmányait. Mindeközben a zene, és egyre inkább a jazz került érdeklődésének középpontjába. Az egyetem mellett Antal Tibor és Oláh Zoltán tanítványa volt egy-egy évig. A Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőse és közönségdíjasa lett. 2007-ben tagja a HunD Link Projektnek (Szellem szabad terei) , amelyben magyar és német muzsikusok Grencsó István és Matthias Muche vezetésével, valamint vizuális művészek közreműködésével tett kísérletet egy kölni és egy győri helyszínen párhuzamosan működő "vizuális improvizatív zenei bigtett" létrehozására. Koncertezett Párniczky András zenekarával (Nigun), Lantos Zoltán, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Ágnes, Tereskova, Grencsó István, Ruzsa Magdolna, Márkos Albert, Erik Truffaz, Alexander Balanescu társaságában, tagja a Nagy János által vezetett Free Style Chamber Orchestrának, állandó vendége Dévényi Ádám zenekarának, zenészként részt vesz a TÁP Színház előadásain.Santa Diver nevű formációjával 2006 októbere óta ad koncerteket. A klubkoncertek mellett fellépett többek között a Mediawave, az Ultrahang és a Mol Budapest Jazz fesztiválokon, a Párizsi és Brüsszeli Magyar Intézetekben, a Francia Intézetben, a Művészetek Palotájában és a London Jazz Fesztiválon.

Forrás:
http://www.muzsikus.hu/kezdyluca
http://www.trafo.hu/hu-HU/program_1988

Miller-Gárdai Viktória

Szólamvezető
Szólam: Fuvola, kisfuvola


Gárdai Viktória a zeneművészeti középiskolát Kecskeméten végezte. Majd Liszt Ferenc Tanárképző Főiskolán tanári-kamaraművészi diplomát szerez 1996-ban Barth Istvánnál. Két évvel később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatán fuvolaművész diplomát kap. 1997-től az akkori Pécsi Szimfonikus zenekar a mai Pannon Filharmonikus Zenekar I. fuvolása lesz. 2002-től a Hágai Királyi Konzevatóriumban tanul klasszikus fuvola szakon Thies Roordánál, majd 2005-ben mesterdiplomával végez. 6 éves külföldi tartózkodása során alkalma volt számos zenekari és kamarazenei produkcióban játszani Hollandiában és Luxembourgban. Jeannie Baxstresser, William Bennett, Peter Lukas Graf mesterkurzusain aktívan rendszeresen részt vett.

Forrás:
http://www.pfz.hu/a-zenekar/muzsikusaink/miller-gardai-viktoria/143

RED WINE SERENADERS

„A bor ha úgy tetszik médium, egy ürügy vagy akár egy módja annak, hogy jól érezzük magunkat együtt. A vörös bor néhány eleme a természetesség, a kapcsolat, a párbeszéd – mint a szenvedély, mint a bűn, és mint a ritmus.” – ez áll a Vörös Bor Szerenádadói honlapján mottóként. A Vörös Bor Szerenádadói a múlt század harmincas éveinek zenéjét játsszák a blues, a dixie, a vaudeville határain egyensúlyozva, szórakoztatva a hallgatóságot. Tavaly tavasszal már a budapesti Fregatt Söröző és a paksi Gastroblues klub már megismerte vidám hangulatú, temperamentumos előadásukat. Ezúttal a zenekar egyik fele érkezik, a legnagyszerűbb olasz szájharmonikással kiegészítve. Marco Pandolfi egyenesen Los Angelesből érkezik a Muddy Waters Tribute Fesztiválról, ahol olyan blues művészekkel játszik, mint James Cotton és Paul Oscher szájhamonikások és a múlt évben már hazánkban fellépett Bob Margolin gitáros. Ők valamennyien tagjai voltak Muddy Waters legendás chicagói blues bandájának. Marco Pandolfi nagyon ízes harmonikázásában van történelem, stílus, érezni a mesterek hatását. Az egyik pillanatban még visszafogott a másikban már erőteljes.
A Red Wine Serenaders korábban itt járt tagjai közül Mauro Ferrarese (gitárok, ének) és Alessandra Cecala (bőgő, ének) érkezik. Amint tavaly megtapasztalhattuk, a zenekar tagjai valamennyien szóló produkciókkal is jelentkeznek, így újabb oldalukról ismerhetjük meg őket.

RICK WAKEMAN & the English Rock Ensemble

Rick Wakeman (szül.: 1949. május 18., London) az angol progresszív zene egyik legtermékenyebb zeneszerzője, a billentyűk koronázatlan királya. Alig 7 évesen kezdett zongorázni, klasszikus zenei tanulmányokat folytatott. Tizennégy évesen beiratkozott a Királyi Zeneakadémiára (Royal College and Music). Álma, hogy hangverseny- zongorista legyen, olyan mint példaképe: Liszt Ferenc. Az akadémiáról viszonylag hamar kirúgták, mert a gyakorlás helyett inkább klubokban zenélt. Sessionzenészként több együttesek felvételein működött közre. 1969-71 között a Strawbs nevű folk zenekarban játszott, 1971-ben a progresszív rockot játszó Yes együttes megüresedett billentyűs posztjára szerződtették. A Fragile című Yes album sikere nagyban az ő nevéhez köthető. 1973-ban jelent meg első szolóalbuma a „VIII. Henrik hat felesége” (The Six Wives Of Henry VIII), amely jó fogadtatásban részesült úgy a kritika, mint a közönség részéről. 1974-ben kivált a Yes-ből, szóló pályára lépett. Újabb nagylemeze szintén egy grandiózus alkotás volt, a Verne regény nyomán rock és szimfónikus zenekarra írt „Utazás a Föld középpontja felé” (Journey to the Centre of the Earth) című szimfónia, melynek narrátora a Nagyítás című filmben megismert David Hemmings volt. Ez a műve nagy sikert aratott Amerikában és Európában egyaránt. Az 1975-ös Arthur király legendája (The Myths and Legends of King Arthur and the Knights of the Round Table) ugyancsak osztatlan tetszést aratott, aminek következtében sorra kapott megrendeléseket filmzene írására. Még abban az évben komponálta a Lisztomania című film zenéjét és szerepelt is a mozivásznon.
1976-ban visszament a zenekarba, ahol 1980-ig játszott. Később még többször igent mondott a progresszív rock csapat hívására. 1981-ben Tim Rice szövegíróval közösen elkészítették Orwell 1984 című regényének színpadi musical feldolgozását. Wakeman sok más progresszív rocksztárral átvészelte át a 80-as éveket, népszerűsége nem csökkent. Virtuozitása, a klasszikus zenét rockkal ötvöző, divatirányzatoktól mentes zenei világa minden mélyponton átsegítette. 1988-ban Ramon Remedios operaénekessel készített közös albumot, melyen a görög és római mitológia elevenedett meg. 1991-ben Lucio Fasciano olasz énekessel készítette a „Fekete lovagok IV. Ferdinánd udvarában” (Black Knights At The Court of Ferdinand IV) című lemezt, az olasz belcanto jegyeivel. 1994-ben jelent meg a Viktoriánus kor zenei motívumaira építkező „Romance Of The Victorian Age”, mely a felidézte a kor hangulatát, többnyire zongorán. Az 1995-ös „Cirque Surreal” egy létező cirkuszi produkció aláfestő zenéje. Az elvont zenei motívumok helyett ezen a korongon igazi rockzene hallható. 2000-ben készült el egyik legnagyszerűbb alkotása a „Preludes To A Century”, melyen újra a zongora lehetőségeit aknázta ki és virtuozitását, zenei érzékenységét bizonyította.
Számtalan stúdióalbuma mellett sok koncertlemeze is napvilágot látott, hiszen folyamatosan járja a világot és szerez örömet rajongóinak. (Rick Wakeman magyar honlapjának felhasználásával)

Sturcz András

Név: Sturcz András
Hangszer: cselló
Együttes: Budapesti Csellóegyüttes (Hungarian Cello Orchestra)/Free Style Chamber Orchestra

Biográfia:
Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében folytatta. A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar tagja. Könnyűzenei és komolyzenei átiratokat készít, hangszerel az Artisjus díjas Budapesti Csellóegyüttesnek, amelynek alapító tagja.
10 éve a Budapesti Operett Színházban játszik, emellet a Madách Színház és a Vígszinház zenés darabjaiban is közreműködik. 2000-ben szerezte meg felsőfokú kulturális menedzser diplomáját. Rendszeresen játszik stúdiófelvételeken, filmzenékben, és vonósnégyesével (Sturcz Quartet) számtalan koncerten, könnyűzenei rendezvényen, lemezfelvételen játszott, többek között Randy Breckerrel, Bill Evans-el, Leslie Mandokival, Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, a Buena Vista Social Club-al, Ibrahim Ferrerel. Több éve rendszeres vendége Al Di Meola koncertjeinek is. 2004 év végén jelent meg közös DVD-jük One of These Nights címmel.

Diszkográfia:
Csellómánia (Hungaroton) 2003
Aubade (Hungaroton) 2004

Forrás:
http://info.bmc.hu/index.php?node=artists&table=ZENESZ&id=1029

Szekszárd-Paks Jazz Orchestra

A Szekszárd Jazz Orchestra zenekart Dr. Gál Gábor alapította két évvel ezelőtt főleg szekszárdi és környékbeli zenészekből. Az együttes elsősorban a dél-dunántúli régióban tett szert nagyobb ismertségre, de bemutatkozott már a fővárosban is és nagy sikert arattak a szakmai zsűri és az értő közönség körében is. Repertoárjuk széles, jazz-sztenderdekből (Frank Sinatra, Natalie Cole…), latin-kubai zenéből, funky, Michael Bublé, Donna Summer feldolgozásokból áll. A hangszerelések nagy részét Molnár Ákos végzi, aki a Syrius együttes alapítója volt, jelenleg Németországban él. A Szekszárd Jazz Orchestra a jubileumi 20. Gastroblues Fesztivál alkalmával kiegészül paksi tagokkal is.

Szaxofon:
Matók /Mátyó/ Ákos
Zsitvai Péter
Madách György
Mészáros Milán

Harsona:
Kajsza Péter
Kajsza Pál
Márkus /Fikusz/ István Sebestyén /Májki/ Miklós

Trombita:
Cseke /Csekusz/ Gábor
Földesi /Papa/ Gyula
Szabó /Menya/ Péter
Kovács /Zsoló/ Zsolt

Gitár: Borbély /Bobby/ Tamás
Billentyű: Rein /Áky/ Ákos
Bőgő, basszusgitár: Gál /Doki/ Gábor
Dobok: Maráz /Gizzy/ Nándor
Percussion: Merfelsz Eszter

Ének: /tizsuka/, Kiss Tibor, Kiss Zsuzsa

TAKÁTS TAMÁS BLUES BAND

Takáts Tamás neve jól csengett a szakmában, amikor a Karthago, a Senator és az East együttesekben való szereplés mellett alkalmanként beugrott a Palermo Boogie Gang vagy az ef Zámbó Happy Dead Band soraiba. 1990-ben saját bluesegyüttest alapított Gál Gábor gitárossal Takáts Tamás Dirty Blues Band néven. Eleinte klasszikus bluesokat és Hagyó Béla szerzeményeket játszottak kis klubokban (MOGÜRT, Eötvös, Fiatal Művészek Klubja, stb.). Népszerűségük növekedésével egyre több meghívást kaptak az ország különböző részéből. A házi legendájuk szerint egy vidéki út során, a gödöllői ABC parkolójában született meg első saját számuk, az Ufót lát a yeti. A hazai bluesfesztiválok állandó vendégei. Előzenekarként játszottak Eric Burdon, Alvin Lee, John Mayall, Robben Ford és a Rolling Stones együttes magyarországi koncertjein. A zenekarban az évek során sok ismert zenész fordult meg: a hangszervirtuóz és mókamester Ferenczi György, Oláh Andor és Engler Ferenc (szájharmonika), Makó László (szaxofon), Kuncsner Mónika (harsona), Vasvári Béla és Giret Gábor (basszusgitár), Gyenge Lajos és Molnár Gábor (dob). A mostani formációban Tamás énekel, harmonikázik és gitározik, Gál Gábor szólógitározik, Patyi Sándor basszusgitározik és Mike Zsolt dobol.

Válogatott diszkográfia:
Húzom az igát (PolyGram-Zebra, 1995 CD, MK),
Élő blues (Hungaroton-Gong, 1996),
Megöl a vágy (Hungaroton, 1999 CD),
Ébredcj fel! (Universal-Zebra, 2008)

The Roulettes

A svéd amatőr zenészekből álló együttes Stockholmból érkezik a Gastroblues Fesztiválra. 2002-ben jött létre és egy sor átalakulás után 2010-től működik a jelenlegi formációban. Többnyire blues-rock feldolgozásokat adnak elő. A tagok a blues gyökereihez nyújtják ki a kezüket és hangszereiket, ezért is játsszák a régi nagyok műveit az 50-60-70-es évekből (Peter Green, Cream, Steppenwolf, Blind Faith, Ten Years After stb.). Számos fesztiválon vettek részt és egy önálló klub létrehozásán fáradoznak.

Az együttes tagjai:
Lajos Jezsek – gitár, ének
Ramon Valdes - harmonika, ének
Per Staaf - gitár
Simon Olsson - billentyűk, ének
Alejandro Farias - dobok
Ramon Valdes Echiburu - basszusgitár

TOM STORMY TRIO

A közel tízéves Mystery Gang zenekar dobosa Fácán, vadonatúj rockabilly bandával rukkolt elő 2009 tavaszán Tom Stormy Trio néven és elkészítették első bemutatkozó lemezüket Respect for the 50’s címmel.
Fácán a rockabilly műfaj egyik legmeghatározóbb fenegyereke, aki oroszlánrészt vállalt és vállal az ötvenes évek népszerű műfajának hazai sikertörténetében. A magyarországi alapkő letételénél is jelen volt a ma már kultuszzenekarnak számító Gunning Dogs dobosaként. Tíz évvel ezelőtt zenésztársaival megalapította a Mystery Gang formációt.
Közel 1.500 koncerttel a háta mögött, hazai és nemzetközi sikerekkel gazdagodva, japán, angol, amerikai és német kiadóknál megjelent albumokkal, három nemzetközi fesztivál megszervezésével, önálló rádióműsorokkal, filmekhez adott dalokkal és számtalan, a világ minden pontján felbukkanó válogatás lemezekkel büszkélkedhető pályája ért új szakaszához.
A Tom Stormy Trio az autentikus rockabilly alapjait figyelembe véve állította össze repertoárját. Fácán a triójába hívta Buddy Benkey nagybőgőst és a 10.000 voltos énekes-gitáros Long Tall Sonnyt. Az így alakult trió Kiss Áron zenei producertől kapott rengeteg segítséget az elinduláshoz és élből egy világszínvonalú klippel indíthattak. Az elkészült lemez pedig tizenhárom friss, pörgős és forró dalokat tartalmaz, tisztelegve az ötvenes évek ismert és kevésbé ismert előadói előtt, hitelesen, őszintén és kompromisszumok nélkül. Keep Rockin’!

TÓTH VIKTOR & BIRD FOOD MARKET

„Tóth Viktor a fiatal magyar jazz generáció egyik legtehetségesebb tagja" – írta róla a szaksajtó. Climbing with mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el. A helyi születésű szaxofonos saját magát mégis egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklyn (bass), William Parker (bass), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni.
Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres. Ennek az új útnak példája ez a formáció is, amelyben Tóth Viktor a jazzt és a hip-hop-ot ötvözi Orbán György (bőgő) és Szarvas Dávid (beatbox) társaságában.

TÓTH VIKTOR TRIÓ

„Tóth Viktor a fiatal magyar jazz generáció egyik legtehetségesebb tagja" – írta róla a szaksajtó. Climbing with mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el. A helyi születésű szaxofonos saját magát mégis egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklyn (bass), William Parker (bass), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni.
Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

TŰZKERÉK xT

Az esztergomi trió az előd formációkat is figyelembe véve immár negyedszázada ápolja Jimi Hendrix és Radics Béla zenei hagyományait. Hitelességüket bizonyítja, hogy Som Lajos engedélyezte nekik a Radics Bélával egybeforrt zenekarnév használatát. A paksi fesztiválok rendszeresen visszatérő fellépői, a közönség megelégedésére. A jelenlegi felállás erőteljes előadásmódja, a produkció rovására soha nem menő alkalmi színpadi show-ja méltán arat sikert. A Radics Béla Emléktársasággal karöltve működő Club 68 rendezvény állandó házigazda zenekara.

Tagok:
Anda Bálint – gitár, ének
Tóth Tamás Béla – basszusgitár, zenekarvezető
Molnár Gábor – dob

LITTLE G. WEEVIL

Little G. Weevil (Szűcs Gábor) 1977-ben született Budapesten. Tizenhét eves korában John Lee Hooker hatására kezdett el bluest játszani. Pár évvel később a Spo-Dee-O-Dee zenekar tagjaként, majd saját formációja, a Pure Blues élén került be a hazai zenei köztudatba. Négy lemezt, több száz hazai és külföldi koncertet követően Gábor 2004-ben az Egyesült Államok déli részébe költözött, hogy – elmondása szerint – végre blues zenész legyen.
„Ahogy egyre jobban beleástam magam ebbe a kultúrába, tudtam, hogy valami hiányzik a zenémből. Igazam lett.”
2005-ben Little G. első európai zenészként egy éves szerződést kapott a legendás memphisi Beale Streeten, turnézott Alabama, Mississippi, Arkansas államokban, fellépett a világ egyik legnevesebb bluesfesztiválján, a King Biscuit Fesztiválon Big Jack Johnson és Lonnie Shields társaságában. Első szólófelvételeit szintén Memphisben, helyi zenészekkel készítette. 2007. áprilisában Little G. az Egyesült Államok-beli King Mojo Records-szal kötött szerződést és két szerzeménye már hallható az amerikai bluesrádiókban. Első, teljes egészében saját számokból álló szólólemeze várhatóan az év végén jelent meg. Little G. élt Londonban és később visszatért az Államokba.

Honlap: www.littlegweevil.com

Diskográfia:
Little G Weevil and the Pure Blues: One (D&B Group, 2004)
V/A: King Mojo Records Vol. 3 (King Mojo Records, 2007)
Southern Experience (self realese, 2008)
The Teaser (Apic Records, 2011)

MUDDY SHOES

Fekete Jenő a Palermo Boogie Gang frontembereként a 90-es években az egyik legkiválóbb bluesmuzsikusává nőtte ki magát hazánkban. Nagy Szabolcs a konzervatórium elvégzése után a szegedi főiskolán tanított zeneszerzést és kamarazenét. Baráti körében ismert volt a blues iránti mániákus szeretetéről. A két muzsikus útja keresztezte egymást és a közöttük kialakult zenei összhang arra indította őket, hogy közös zenekart alapítsanak. Eleinte duóban gyűrték az ipart, majd előbb a legkiválóbb hazai bluesdobosként elismert Mezőfi István "Fifi" csatlakozott hozzájuk. Végül, hogy a zenéből ne hiányozzon a brummogó hang sem, Pengő Csaba hozta bőgőjét. (Igaz, mostanában már basszusgitárra cserélte a nehezen szállítható instrumentumot.) A Muddy Shoes műsorán a 30-as évek bluesa, a Professor Longhair nevével fémjelzett New Orleans-i muzsika, az 50-es évek rhythm and bluesa keveredik a klasszikus chicagói blues-zal. A zenekar tavaly ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját.

Tagok:
Fekete Jenő - ének, gitár
Nagy Szabolcs - zongora, vokál
Pengő Csaba - basszusgitár, vokál
Mezőfi "Fifi" István - dob, vokál

Diszkográfia:
The Real Shuffling Hungarians (Mafioso/Wolf, 1997) CD
Cool (Polybasic, 2004) CD

PALERMO BOOGIE GANG

A zenekart 1984-ben alakította meg Hagyó Béla (szájharmonika, ének, dob) és a tavyly elhunyt Sykora Tamás gitáros. 1984-88 között hosszabb-rövidebb ideig sokan megfordultak, mint Bacsek István (szájharmonika), Helyes Gábor (zongora), Dénes "Dönci" József (gitár) Makó László (szaxofon) és mások. 1988-ban az addigi frontember, Hagyó Béla elhagyja az országot és a következő fél évben kialakult az új formáció: Fekete Jenő (gitár, ének), Szabó Tamás (szájharmonika, ének), Kepes Róbert (basszusgitár), Bacsa Gyula (zongora, harmonika) és több dobos váltotta egymást, amíg a 1991-re megtalálták Mezőfi István Fifit a posztra. Ugyanebben az évben a Magyar Rádióban Kiss Imre vezetésével három számot rögzítettek (Laza kapcsolat, Ítéletnapi blues és Mojo Working). Első lemezfelvételünk, a Yellow studióban készült és a már összeszokott csapatot kiegészítette Mákó Miklós trombitán és Kuncsner Mónika harsonán. A zenekar 1993-ban eMeRTon díjat kapott az év felfedezettje kategóriában. 1996-ban Fekete Jenő megalakította a Muddy Shoes együttest és bejelentette távozását a zenekarból. 1997. augusztus 17-én a Sziget Fesztiválon utolsó koncertjüket adták. A közönség nyomására 2003-tól ismét koncerteznek. 2007-ben a zenekar feloszlásának tizedik évfordulójára Parking Lot Blues címmel kiadták koncertfelvételeket tartalmazó lemezüket. Kepes Róbert tavaly augusztusban váratlanul elhunyt. A zenekar tagjai úgy döntöttek, hogy nem töltik be zenésztársuk helyét.

Diszkográfia:
Palermo Boogie Gang I. (HTs-R-1001, 1991 LP, MK);
Red Hot Blues (Mafioso Records, 1993 CD, MK);
Bottle Up And Go (Mafioso Records, 1994 CD, MK);
Anniversary (Mafioso Records, 1996 CD);
Parking Lot Blues (2007 CD)

K3

Kállai János 1995-ben alapította meg első trió felállású zenekarát. 1995-2000-ig HoneyFlak néven működik a zenekar. Már a kezdetekben határozott cél volt triós felállású instrumentális rock zenét játszani. A koncertprogramok nagy része eleinte önálló dalokból állt. A repertoár Joe Satriani dalaival kezdett bővülni. A trió életében nagy szerepet töltött be Joe Satriani, az instrumentális rock zene egyik legmeghatározóbb egyénisége. 1998-ban és 1999-ben a Paks Tehetségkutató Fesztiválon egyaránt a legjobb szóló gitáros Kállai János. 2005-től K3 néven működik a zenekar. 2007-ban a K3 stúdióba vonult, „Under A Spell” címen készítették az új lemezüket. Az albumon közreműködő vendég a világhírű Dream Theater billentyűse, Jordan Rudess. „The End Of Evolution”, valamint az „Under A Spell” című dalokból videoklip készült, melyet az ausztrál Underground Sound rockzenei TV műsor több alkalommal sugárzott. „The End Of Evolution” klipje Belgiumban a királyi Televízió 'Peter Live Show'-ban, főműsoridőben volt látható. 2009. március - a zenekar szerződést írt alá a brazil/portugál Imperative Music Agency-vel, egy újabb amerikai terjesztésben megjelenő Metal válogatáson való részvétel kapcsán. A lemez 2009. áprilistól kapható a tengerentúlon, valamint online úton rendelhető. A K3 számai hallhatók német, görög és indonéz (!) rádiók műsorán. A trió több neves külföldi rocksztár hazai fellépése előtt melegítette be a közönséget. Ez év márciusától új dobosa van a triónak.

Tagok:
Kállai János – gitár
Szuna Péter – basszusgitár
Czébely Csaba – dob

TOM WHITE

Tom White és csapata a Get It Right! című lemez óta stílusváltáson esett át. Műsoruk teljesen átalakult, jelenleg a fiúk rockabilly-t játszanak. Nem mellékesen a banda neve Tom White Harp User-ről Tom White és Barátaira változott. A zenekart az énekes-szájharmonikás Fehér Tamás 2000-ben alapította. Kezdetben műsorukat country blues, Chicago blues és West Coast szerzemények feldolgozásai alkották. Újabb koncertjeiken show-szerűen mutatják be az egyik legsikeresebb neo rockabilly banda, a Stray Cats munkásságát, kiegészítve Brian Setzer, Gene Vincent, Carl Perkins és Jerry Lee Lewis nótákkal. Állandó vendégeik a kisebb kluboknak, nagyobb fesztiváloknak, majd valamennyi motoros találkozónak. Tom külsőségekben is magán hordja a rockabilly szubkultúra stílusjegyeit: pompadour frizura, színes ingek és övcsatok. Mindemellett technikás szájharmonikás és nagyszerű frontember. A gitáros Motyovszki „Motyó” László játéka izgalmas, a ritmusszekció tagjai tökéletesen ellátják feladatukat. 2010-es fellépésüket kiadták CD és DVD formában.

Kiadványaik: Get It Right! (2006);
Trnava 2008 – DVD;
Gastrobilly (Live rockabilly show in Paks) 2010 – CD és DVD.

http://www.tomwhite.hu

Overnighters

2011 szeptemberében alakult a zenekar, a Kőbányai Zenei Stúdió elsős növendékeiből. A tagok név szerint Pleszkán Écska (ének), Szilágyi Márton (dob), Kocsis Zoltán (basszusgitár), és Eckhardt Ambrus (szólógitár). Alapvetően bluest játszunk, rockos elemekkel, és néhol nyomokban a funky is fellelhető benne. Repertoárunkban többek közt megtalálhatóak Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, és John Mayer feldolgozásai is.

JAMBALAYA

„New Orleans-i zenét szerzünk és adunk elő, ebben élünk... Külföldön és itthon. Mottó: Érzitek magatokat?” – ez a zenekar jelszava. 2005 májusában alakult a csapat Nemes Zoltán vezetésével. Nevüket New Orleans népi ételéről vették, amely gasztronómiai értelemben épp úgy jellemzi a vidéket, mint a gulyás hazánkat. Változatosan elkészíthető, ahogy a New Orleans-i muzsika is táplálkozhat a legkülönbözőbb zenei hatásokból a klasszikustól napjaink hangzásáig. Egyedi dobkísérete és a rézfúvós hangszerek jellegzetes játéka egyértelműen felismerhetővé teszi a hallgatók számára. A kizárólag profi zenészekből álló Jambalaya zenekar hiteles előadásmódjával erre az autentikus hangzásra törekszik. Mardi Gras Mese néven 2011-től az eredeti New Orleans-i fesztivál hangulatot igyekeznek meghonosítani. A koncertekről felvétel készült. Az alapfelállásban a gitárt nélkülöző zenekar vendégként Mohai Tamást hozza magával, aki többször több formációval lépett fel a korábbi Gastroblues Fesztiválokon.

Honlap: www.jambalaya.hu

Tagok:
Nemes Zoltán – ének, zongora
Szűcs Krisztián „Qka” – trombita
Albert Zoltán – szaxofonok
Varga László – basszusgitár
Mezőfi istván „Fifi” – dob
Vendég: Mohai Tamás – gitár

T. ROGERS

A zenekar története 1999-ben kezdődött. Nevük angolos – T. Rogers – de értelmezhető magyarul is. Az évek során több muzsikus megfordult a többnyire elektromos bluest játszó csapatban. Székhelyük a főváros és törzshelyük a Fregatt Pub, Budapest első angol stílusú sörözője a belvárosban. Első CD-jük 2006-ban jelent meg („Driven By The Blues”), és játszották különböző blues rádiók Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Dániában, Franciaországban, Észtországban, Argentínában, Portugáliában… Felléptek szerte Európában blues fesztiválokon és klubokban is. Következő albumukat 2007 nyarán vették fel Wear Your Soul címmel, amely a következő évben került piacra. Ezt a lemezt is sok országban játszották a rádióállomások. 2009-ben az egyik új daluk, a „Goin´ Home Train” döntőbe jutott a Nemzetközi Acoustic Music Awards-on. Az év májusban és júniusban a zenekar a legendás blues muzsikus Louisiana Mem Shannon az európai turnéját kísérte. A T. Rogers Európában ismertebb, mint hazánkban, sőt elismert blues zenekar.

Tagok:
Kovács Ferci – gitár, ének, zenekarvezető
Stewart Hay – szájharmonika
Sturmann Pál – gitár
Szatai Zsolt – basszusgitár
Széll Vince – ütőhangszerek
Baráth Béla – dob

Diszkográfia:
Driven By The Blues (2006),
Wear Your Soul (2008),
Live From Home (2010)

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy weboldalunk működéshez szükséges munkamenet cookie-at alkalmaz. Ezen cookie-k kezelése az adatkezelő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).
A működéshez szükséges cookie-k segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés.
Bővebb tájékoztatásért kérjük olvassa el Cookie tájékoztatónkat!
Működéshez szükséges cookie-k
cookies-accepted
Ebben a cookie-ban tároljuk, hogy milyen típusú cookie-kat fogadott el.
PHPSESSID
Munkamenet adatokat tartalmazó cookie. Oldal bezárása után ez a cookie megsemmisül.
Cookie beállítások