Jótékonysági főzőverseny
Információ: Baloghné Pannika tel.: 20/3964-180 Németh Irén tel.: 20/9684-508
Értékelés az első étel elkészülte után folyamatosan zajlik: A zsűri elé a rendezőség felszolgálója viszi az ételt a jelentkezéskor kapott sorszámmal, mellékelve az ételek és a bor rövid ismertetőjét. Készen hozott ételek, borkorcsolyák zsűrizése 10 órától, helyszínen főzött-sütött ételek zsűrizése 12-14 órakor.
Minden csapat oklevelet kap. A legjobb ételek tárgyjutalmat kapnak. A versenyzők részére a jelentkezés sorrendjében nevezési díj nélkül korlátozott számban biztosítunk 3x3 méteres sátrat, asztalt, padot, vízvételi lehetőséget, a zsűrizésre szánt ételnek műanyag tányért.
Kategóriák: I. Borral készült étel, II. Borkorcsolya, III. Halászlé, IV. Egyéb ételek, V. Legszebb főzőhely, VI. Közönség-díj, VII. Petőfi Sándor kedvenc ételei
Értékelési szempontok: a környezet megjelenése (dekorálás, tisztaság); az étel tálalása, díszítése; ötlet, fantázia; íze, zamata; a bor párosítása (harmonizálása) – I-II. kategóriában. A borral készült ételeket a pácoláshoz, főzéshez, sütéshez, pároláshoz használt borral, borkorcsolyákat a hozzá ajánlott borral együtt értékeli a zsűri. A közönségdíj nyertesei azok lesznek, akik a legtöbb kóstolójegyet kapták. A kóstolójegyek vásárolhatók a helyszínen, illetve kóstolójegyet ajándékozunk a fesztivál támogatóinak, a fellépő művészeknek és a fesztivál szervezőinek, önkéntes segítőinek. Az ő önzetlen munkájuk, támogatásuk nélkül a gastroblues fesztiválok nem lennének sikeresek, ezért kérjük a versenyzőktől, hogy barátsággal kínálják ételeiket-italaikat kóstolójegyeikért. A kóstolójegyek bevételét a kárpátaljai Visk testvérvárosunk magyar nyelvű óvodájának – mintegy 200 kisgyermek – támogatására ajándékozzuk