Gasztronómiai bemutatók és Főzőverseny, Borbarát Találkozó

  

Gasztronómiai bemutatók

 2018. július 2-8. 

 

Gastroblues Klub: Néhány év szünet után ismét melegkonyhával és az ESZI csarnok programjaihoz igazodó nyitva tartással várja a fesztivál látogatóit. A Paprika TV-ből is ismert séf Alessandro Arena olasz és magyar ételekkel várja vendégeit: Vörösboros pincepörkölt vaddisznóból, Olasz grilltál (fél bébicsirke, olasz fehérkolbász kemencés krumplival), Marhapofa Brasato módra puliszkával, Házi rétesek.

  

 2018. július 6-8. 

ESZI csarnok és park:

  • Puha Róbert grillezett malacsült, töltött káposzta, házi disznótoros, grillezett camembert sajt
  • László Kati kézműves kecske és tehén sajt,
  • Mosolygó házi rétes – Fenyősi László, Majs,
  • Rideg kisüsti pálinka - Paks

  

Országos Borbarát Találkozó

 2018. július 6-8. 

„Bor és zene – nincs két dolog a világon, ami ennyire egynemű volna. A bor nem az örökkévalóság dicsérete, mint ahogyan a zene sem. Egyikük sem az állandóságot rejtegeti, mindkettő a múló idő ragyogása. Egy írás, egy festmény vagy egy szobor az idő statikája. Rajongják a nemzedékek. Egy ember alkotta, és mindenki élvezi őket. A zene és a bor az idő dinamizmusa. Nincs értelme azt mondani, hogy majd holnap eljátszom, majd holnap megiszom. A bort és a zenét mindig újra kell gondolni, hogy közöttünk maradjanak. Megalkotásukhoz az ember kell, a tökéletességet hajszoló mulandó egyén. Bor és zene: a változás dicsérete. Mert lehetsz jobb és lehetsz legjobb, de jó sohasem.”

Alkonyi László

 

Résztvevő állandó borászatok:

  • Balaton: Légli
  • Szekszárd: Takler, Eszterbauer
  • Villány: Tiffán

  

Jótékonysági főzőverseny

 2018. július 8-án 9 órától 

 

Érkezés, sátor elfoglalása, berendezése, tájékoztató 9:00

Eredményhirdetés kb. 14:30 Helyszín: ESZI Park

Információ: Baloghné Pannika tel.: 20/3964-180 Németh Irén tel.: 20/9684-508

Értékelés az első étel elkészülte után folyamatosan zajlik: A zsűri elé a rendezőség felszolgálója viszi az ételt a jelentkezéskor kapott sorszámmal, mellékelve az ételek és a bor rövid ismertetőjét. Készen hozott ételek, borkorcsolyák zsűrizése 10 órától, helyszínen főzött-sütött ételek zsűrizése 12-14 órakor.

Minden csapat oklevelet kap. A legjobb ételek tárgyjutalmat kapnak. A versenyzők részére a jelentkezés sorrendjében nevezési díj nélkül korlátozott számban biztosítunk 3x3 méteres sátrat, asztalt, padot, vízvételi lehetőséget, a zsűrizésre szánt ételnek műanyag tányért.

Kategóriák: I. Borral készült étel, II. Borkorcsolya, III. Halászlé, IV. Egyéb ételek, V. Legszebb főzőhely, VI. Közönség-díj

Értékelési szempontok: a környezet megjelenése (dekorálás, tisztaság); az étel tálalása, díszítése; ötlet, fantázia; íze, zamata; a bor párosítása (harmonizálása) – I-II. kategóriában. A borral készült ételeket a pácoláshoz, főzéshez, sütéshez, pároláshoz használt borral, borkorcsolyákat a hozzá ajánlott borral együtt értékeli a zsűri. A közönségdíj nyertesei azok lesznek, akik a legtöbb kóstolójegyet kapták. A kóstolójegyek vásárolhatók a helyszínen, illetve kóstolójegyet ajándékozunk a fesztivál támogatóinak, a fellépő művészeknek és a fesztivál szervezőinek, önkéntes segítőinek. Az ő önzetlen munkájuk, támogatásuk nélkül a gastroblues fesztiválok nem lennének sikeresek, ezért kérjük a versenyzőktől, hogy barátsággal kínálják ételeiket-italaikat kóstolójegyeikért. A kóstolójegyek bevételét a kárpátaljai Visk testvérvárosunk magyar nyelvű óvodájának – mintegy 200 kisgyermek – támogatására ajándékozzuk

 

 

A weblap készítője: Govern-Soft Kft.